пʼятницю, 4 березня 2011 р.

dentallogiQ. ВІЗУАЛІЗАЦІЯ ПЛАНУ ЛІКУВАННЯ

dentallogiQ
ВІЗУАЛІЗАЦІЯ ПЛАНУ ЛІКУВАННЯ 
Програмне забезпечення для стоматологів


ПРОГРАМА РОЗРОБЛЕНА З МЕТОЮ:

Візуалізації плану стоматологічного лікування для доступнішого спілкування між лікарем (стоматологічним закладом) та пацієнтом, а також для ефективного і професійного спілкування між спеціалістами.

Програма дає можливість за допомогою кольорових ілюстрацій відображати існуючий
стан зубів та прилеглих тканин, а також наочно демонструвати план лікування, включаючи всі його етапи.

dentallogiQ складається з декількох зображень з текстовим коментарем. На аркуші формату А4 може бути зображено та надруковано від двох до чотирьох рисунків.

Програма дозволяє спеціалісту протягом 10-20 хвилин склас-ти та візуалізувати план стоматологічного лікування будь-якої складності та отримати його кольорову роздруківку. Це, в свою чергу, дає можливість негайно надати цей план пацієнтові, об-говорити особливості його реалізації на прикладі графічних об’єктів (рисунків), які зрозумілі не тільки спеціалістам, але і самим пацієнтам.

ПРОГРАМА МОЖЕ БУТИ ВИКОРИСТАНА:
  • для взаємодії між лікарем (клінікою) та пацієнтом після проведеного обстеження та консультації як інструмент підвищення мотивації пацієнта до реалізації пропоновано-го плану лікування;
  • для навчання або підвищення кваліфікації співробітників медичного закладу, які за допомогою програми будуть ро-зуміти, аналізувати та конструювати пропонований ліка-рем план лікування;
  • для дистанційного консультування або обміну думками між спеціалістами;
  • для навчання студентів та курсантів у рамках до- та після-дипломних освітніх програм;
  • для оцінки знань у рамках екзаменаційного процесу. 

ПРОГРАМА ПРАЦЮЄ ТАКИМ ЧИНОМ:


Спеціаліст (лікар, студент або курсант) вивчає та аналізує рентгенівський панорамний знімок, оцінюючи вихідний стан зубощелепної системи окремо взятого пацієнта на момент звертання.

За допомогою інструментів програми спеціаліст від-творює існуючу клінічну ситуацію без зайвих деталей (рентгенологічних тіней) у вигляді рисунка, на якому чітко представлені всі наявні на панорамному знімку об΄єкти з акцентуванням тих, у яких необхідне або планується стоматологічне втручання.

За допомогою цих самих інструментів спеціаліст конс-труює передбачуваний план лікування або його альтер-нативні варіанти, супроводжуючи кожний рисунок ко-ментарем (наприклад, тривалість та вартість лікування) та представляє їх пацієнту, експерту або колезі в електронному або друкованому варіантах.

За допомогою графічних зображень, представлених у програмі (пломби, коронки, імплантати, кісткові блоки тощо), спеціаліст може не тільки скласти план лікування, але і проілюструвати всі етапи планованого лікування без обмеження загальної кількості рисунків.


ПРИЗНАЧЕННЯ ПРОГРАМИ

Програма dentallogiQ має багатоцільове призначення та може бути впроваджена як у приватному, так і в державно-му лікувально-профілактичному або навчальному закладі.

Програма встановлюється індивідуально на кожне робоче місце (стаціонарний комп’ютер або ноутбук) будь-якого закладу – внз, клініки або для окремо взятого спеціаліста з логотипом та реквізитами, які відображаються при друку у верхній частині аркуша.


ВИХІДНА СИТУАЦІЯ (З ОПГ)

Діагноз: верхня щелепа – часткова відсутність зубів ІІІ


клас за Кеннеді; нижня щелепа – часткова відсутність зубів ІІ клас за Кеннеді; періапікальний періодонтит зу-бів #13, 14, 15, 17, 24; вертикальне зміщення зуба #16; ретенція зуба #18.

ЗАПРОПОНОВАНИЙ ПЛАН ЛІКУВАННЯ

Запропонований комплексний план лікування: ендо-донтичне лікування зуба #13; видалення зубів #14, 15, 16, 17, 24; двосторонній синус-ліфтинг; кісткова плас-тика в ділянках видалених та відсутніх зубів; встанов-лення 6-ти імплантатів на верхній та 3-х імплантатів на нижній щелепах; металокерамічні (керамічні) коронки з опорою на імплантатах.

Немає коментарів:

Дописати коментар